Drón és Tech blog

Minerk Tech

Minerk Tech

Modolt APP-ok - DJI Spark kisokos 1.rész

2020. április 12. - minerk

indexkep.jpg

Szeretnéd ingyen a lehető legtöbbet kihozni DJI Spark-odból? Használj modolt appot!

Sokkal több potenciál rejlik a Sparkban, mint amit a gyári alkalmazás enged. Lehetne vele, gyorsabban, messzebbre, tovább repülni, ha nem tartana vissza az a fránya DJI GO 4. Erre már évekkel ezelőtt rájöttek a drónpilóták és feltörték a gyári appot hogy eltűntessék belőle a korlátozásokat, így keletkeztek a különböző modolt alkalmazások.Ezek külsőre ugyanolyanok mint a mint a gyári app, így egy hozzá nem értő, használat közben, meg sem tudja mondani melyik az eredeti. De működésükben eltérnek, több beállítást, több automatikus funkciót, nagyobb hatótávot, kisebb késleltetést, hosszabb repülési időt és gyorsabb repülést tesznek elérhetővé. 

Androidon telepítésük nagyon egyszerű, csak le kell tölteni egy .apk kiterjesztésű telepítőt, elindítani és feltelepül magától a modolt app. Simán telepíthető egy modolt a gyári mellé is szóval nem muszáj rögtön vagy véglegesen átállni egyikről a másikra. IOS-re viszont sajnos nincsenek ilyen appok.

Nem is húznám tovább annak az idejét akit csak az érdekel:

Melyik a legjobb modolt app? - A V14.

Letöltés: https://drive.google.com/file/d/19NkQGX-xKyf-r_OxQG1B_B1qBDu8RyHr/view

Azok viszont akiket érdekel pontosan milyen appok vannak és azok mit tudnak, tartsanak velem továbbra is.

DJI GO 4 - a gyári app

go4.png

A Mavic Mini megjelenésével a DJI-nak kifejezetten fontos lett hogy lebutítsa a Spark-ot. Mivel ki vette volna meg a Mini-t, ha a Spark olcsóbb és jobb nála. Ez sajnos nagyon jól sikerült nekik a legutóbbi firmware és app frissítések nagyon sokat rontottak a Sparkon, érezhetően instabilabb lett az élő kép és lecsökkent a hatótáv. Amikor én megvettem a Spark-om és kipróbáltam a gyári appal csalódtam benne, a tesztek alapján sokkal jobbra számítottam, aztán kiderült hogy jobb is csak a DJI butította le. Szóval ha nem muszáj, nem ajánlom senkinek a gyári app használatát.

Oldal: https://www.dji.com/hu/downloads/djiapp/dji-go-4

Android letöltés: https://play.google.com/store/apps/details?id=dji.go.v4&hl=hu&gl=US

IOS letöltés: https://apps.apple.com/hu/app/dji-go-4/id1170452592?l=hu

DJI GO 4 MOD 2.0 - A második lépcsőfok

mod_2.png

Ez egy  2018-ban dubt által fejlesztett app, amely nagyon népszerű lett teljeskörű funkcionalitásának hála. Nem sorolnám fel funkcióit, mivel nagyon hosszú a lista akit érdekel olvassal el a app oldalán, viszont annyit elmondanék hogy ez már egy elég régi alkalmazás, amit bár még most is sokan használnak, de közel sem a legjobb. A letöltési linkjei már nem  élnek, de a Sparkos közösségben szerencsére fennmaradt a telepítője, amit lejjebb elérhettek. Én is sokáig használtam és nagyon meg voltam vele elégedve, sokkal jobb repülni ezzel mint az eredeti GO-val, de lehetne még fejleszteni.

Oldal: https://sparkpilots.com/threads/dji-go-4-mod-2-0-dji-go-4-mod-lite-additional-features-android-app-ver-4-1-15.3841/

Letöltés: https://drive.google.com/drive/folders/1eqK_k9yCOS4ARFuKaWSQr450AraGrw9H?usp=sharing

Letöltés 2 (az előző nem működne): https://mega.nz/folder/PMkhAYzQ#fsvQYdJ0JFgqwoEzkXTfDw

V15, V14 - A csúcs

djidronesk.jpg

Elérkeztünk az alkalmazáshoz amit mindenki imád és használ. A djidrone.sk szerintem szlovák csapat termékéhez, akik jelenlegi legnagyobb funkcionalitású appot hozták össze.

v15_lego.jpg

Régi neve V15, ez onnan ered hogy a DJI GO 4 app 4.1.15-ös verzióján alapul. Kb. fél éve leváltották ezt a verziót 4.1.14-re, mivel a V15 át nem hágható határokat szabott, így ma már V14-nek hívják ezt az App-ot. Ez nem összekeverendő a modolt alkalmazás verziójával, amely jelenleg a V1.7-es. Fejleszt a csapat egy V22 nevű appot is, de az nem kompatibilis a Spark-al.

Most sem fejteném ki részletesen mire is képes az app, mivel van egy kiváló leírása szlovákul (a Google Fordító csodákat tehet), amiben minden benne van.

Ha eddig a gyári appot használtad vagy valami más modolt appot, érdemes tenned ezzel egy próbát mivel még stabilabb FPV képet produkál mint a GO 4 MOD 2.0.

Oldal: https://www.facebook.com/djidrone.sk/

A készítők azt javasolják az AIO Client-en keresztül töltsük le az appot, hogy biztosan a legfrissebb és eredeti verziót érjük el (Az AIO kliens-ben vírust talált a Bitdefender és Windows Defender vírusírtó, viszont a GoogleDrive-ról letöltött APP-ban nem): Itt

Letöltés (V15 V2.8 - sokak által használt, utolsó V15 alapú verzió): https://drive.google.com/drive/folders/1PtpWEe0C4-znhH18MqGlfWnG6R4sM9OO?usp=sharing

Letöltés (V14 V1.7 (2020-12-08-án a legfrisebb)): https://drive.google.com/file/d/1-sVHy7NnhIzUNGBg6l7MzuSEfGxUCziC/view?usp=sharing

Van egy fizetős alternatíva is a no limit dronez, azzal nincs sok tapasztalatom, de működését ismerem. Abban mi sokkal részletesebben szabhatjuk személyre a drónt, mivel egy nagyon felhasználóbarát app és firmware modoló funkció van beleépítve. Ezzel lényegében magunknak készíthetjük el a modolt appot és FW-t, amik így a saját igényeinkhez fognak igazodni. A gond vele, hogy ez fizetős program, de vannak ingyenes alternatívái. A V15-el és FW moddal al, ugyan ilyen funkcionalitást kapunk, de ez már egy másik cikkem tárgya lesz.

A sor végére hagytam még egy appot a Litchi-t, ami kicsit kilóg a sorból, mivel nem a GO 4-en alapul, hanem fejlesztői nulláról írták újra. Egy kicsit más kezelőfelülete, de működése szinte megegyezik, ebben is több beállítás és funkció van, mint a gyári app-ban, de sajnos nem ingyenes, 9000 Ft-ot kell kiadnod érte. Megbízhatóságáról jókat hallani, szóval én azt mondom ha van Litchi-ben valami olyan funkció, ami nélkül nem tudsz élni, érdemes lehet rá beruháznod.

Összességében elmondható, hogy sokkal jobb egy modolt appal reptetni a Sparkot, mint a gyárival. Fontos viszont megjegyezni, hogy sem én sem az appok fejlesztői nem vállalnak felelősséget az esetleges hibákért. Rengetegen repülünk évek óta ilyen modolt appal és én még nem hallottam olyan hibáról, amely csak egy modolt appban lenne benne, a gyáriban nem, de attól lehetséges.

Egy másik fontos dolog, hogy a modolt appok magasabb adóteljesítményre kapcsolják a gépet, ami illegális itt az EU-ban, ugyanúgy mint az engedély nélküli repülés, de ez az ára a nagyobb hatótávnak.

 

Frissítések:

2020.12.08 - V14 beleírása

A bejegyzés trackback címe:

https://minerktech.blog.hu/api/trackback/id/tr6715607072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása