Drón és Tech blog

Minerk Tech

Minerk Tech

Fotózás kezdőknek - 1.rész - Alapok

Alapok

2020. április 21. - minerk

lens-1209823_960_720.jpg

Ne hidd, hogy a fotózást annyiból áll, hogy nyomogatunk egy gombot egy profi fotós attól tud jó képeket csinálni, hogy ismeri fotózás fizikáját és ki tudja használni fényképezőgépe adottságait. Ahhoz, hogy értsd miről fogok a későbbiekben beszélni rendelkezned kell a fotózás alapismereteivel, melyekről lehetne egész könyveket is írni, de most nem ez a cél.

Ez a cikk fotózás cikksorozatom második része, ha még nem tetted meg előbb olvasd el előző részeit. hogy értsd ebben miről fogok beszélni.

Fotózás kezdőknek - 0.rész - Bevezető: https://minerktech.blog.hu/2020/04/20/fotozas_kezdoknek_0_resz

Vannak, akik nálam sokkal érdekesebben tudják átadni ezt a tudást neked, ezért összeállítottam oktató videósorozatokat, melyekből mindent megtanulhatsz.

Készítettem egy hosszabb részletesebb sorozatot, amely 36 darab videóban elmond neked mindent, amit a fotózás alapjairól tudni lehet. Ha szeretnél komolyan foglakozni a fotózással vagy fényképezőgépet venni a hosszabb válogatást nézd meg.

Ha viszont csak belekóstolsz a hobbiba és nem akarsz rá ennyi időt szánni, készítettem egy rövidebb 10 részes sorozatot is. Ebben csak arra koncentrálok, hogy egy kis betekintést kapj a fényképészet alapjaiba, és hogy ha fényképezőt vennél ne tudjanak átverni a gyártók.

Soknak tűnhet feleslegesnek ennyi videót megnézni, de ha belegondolsz pár óra alatt kényelmesem végig nézheted még a részletesebb videósorozatot is. Ennyi időt bőven megéri rááldozni, mivel ez a tudás nélkül nem fogsz tudni tovább fejlődni.

Részletes videósorozat: https://www.youtube.com/playlist?list=PLGoCrx4UIdCfuw5A4-qP7IHWsQIVHva30

Rövid videósorozat: https://www.youtube.com/playlist?list=PLGoCrx4UIdCey2mSBXZ6GTZ525dwIptWD

Már végeztél is a videókkal? Vagy csak ráuntál az egészre? Itt egy videó, amely 12 percbe összefoglalja, amit feltétlenül tudnod kell, hogy értsd további cikkeimet:

Legközelebbi cikkemben megnézzük milyen fényképezőgép típusok vannak, melyiknek mik az előnyei és hogy ezeket, hogy tudod kihasználni.

Azok, akik szeretnek olvasni és még részletesebb információra kíváncsiak az alábbi oldalon a fotózás alapjai kezdőknek cím alatt találják a legjobb fotózásról szóló cikkeket.

Az olvasni szerető fotósoknak: https://minerktech.blog.hu/2018/08/01/hasznos_linkek_minerk_tech

 

Íme a cikksorozat következő része: https://minerktech.blog.hu/2020/05/11/fotozas_kezdoknek_2_resz

A bejegyzés trackback címe:

https://minerktech.blog.hu/api/trackback/id/tr4515627590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása