Drón és Tech blog

Minerk Tech

Minerk Tech

Bridge vs DSLR - 1.rész - Fényképezőgép típusok

2020. május 01. - minerk

dslr_vs_bridge_borito_03.jpg

Ebben a cikkben nagyvonalakban leírom mi a különbség a DSLR és a Bridge fényképezőgépek között.

Ez a Bridge vs DSLR cikksorozat 1. része, ebből a sorozatból megtudhatod milyen fényképezőgép illik legjobban hozzád és hogy mik a Bridge és a DSLR gépek előnyeik és hátrányai.

Ha még nem tetted meg olvasd el a cikksorozat előző részeit:

DSLR vs Bridge - 0.rész - Bevezető

Ahoz hogy teljesen értsd későbbi cikkeim, rendelkezned kell néhány alap információval a két géptipusról melyeket ebbe a cikkbe sűrítettem bele.

Bridge

p1000.pngA Bridge gépek egyfajta átmenetet jelentenek a cserélhető objektíves DSLR gépek és az egyszerű kompakt fényképezők között. Mind megjelenésükben mind funkcionalitásukban legjobban egy DSLR gépre hasonlítanak, ergonómikus kialakítás jellemzi őket, de súlyuk mégsem magas. Teljesen manuális beállítások is kaptak helyet bennük, ezért nagyon sok gomb van rajtuk, ennek hála kényelmesen beállíthatók manuálisan is. Objektívük fix, cserébe hatalamas akár 50x-es zoom átfogást kínálnak, ez azt jelenti objektíve gyújtótávolsága 24 mm-től egészen 1200 mm-ig állítható, ez hatalmas szabadságot ad a fotózásban. Szenzoruk mérete valamivel kisebb versenytársaikénál, de hála a technológia gyors fejlődésének az utóbbi pár évben kép minőségük már nem marad el a cserélhető objektíves társaiktól. Keresőlye nem optikai, ez azt jelenti hogy a kis lyukba belenézve a gép tetején egy kijelzőt látunk, ennek előnyeit és hátrányait később fogjuk megtárgyalni.

DSLR

img256835_08052013103513_0_full.jpgA DSLR gépek egyfajta ikonjaivá váltak a profi fotózásnak. Ezek objektívei cserélhetők, ennek hála minden fotós helyzetre külön objektív rakható rájuk. Az hogy mekkora gyújtótávolságuk az objektívtől függ, de általánosságban elmondható hogy sokkal kisebb zoom átfogást és sokkal nagyobb, nehezebb objektíveket használnak. Robosztus kialakításúak és elég nehezek is, de rengeteg gombjuknak hála manuális beállításuk kényelmes. Szenzoruk nagyobb a Bridge gépekénél, ez sokáig jobb minőséget produkált, de manapság már nem feltétlen jobb. A DSLR-ekben optikai kereső kap helyet, szóval nem egy kijelzőt látunk hanem az objektíven keresztül nézünk ki a valóságba, erről majd később lesz részletesebben szó.

lens-dslr.png

Ennyi lett volna ez a rövid kis cikk, de ez a cikksorozat még nem ért véget, csak még nem készült el következő része.

Ha nem akarsz lemaradni cikkeimről kövesd facebook oldalam: facebook.com/minerktech/

A bejegyzés trackback címe:

https://minerktech.blog.hu/api/trackback/id/tr5315652932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagykerek 2020.09.07. 12:48:19

keresőlye --> keresője
süti beállítások módosítása