Drón és Tech blog

Minerk Tech

Minerk Tech

Drónos térkép - The SmithDroneian Hungarian BucketList 2.0

2020. május 11. - minerk

terkep.jpg

Ti merre szoktatok repülni? Tudjátok mik a legszebb drónozó helyek a környéketeken? Ha elmentek nyaralni honnan tudjátok mit érdemes lefotózni? - Ebben a cikkben mutatok egy térképet amin rajta vanak a legszebb magyar drónozó helyek.

2019-ben Kovács Gergely hozta létre ezt a térképet. Az évek során számos olyan hely is felkerült, ahol már tilos repülni, ezt mindenki tartsa észben, mikor felszálló helyet keres.

Az eredeti Facebook bejegyzést a Multicopter / Drone - kérdezz - felelek Hungary Facebook csoportban, az alábbi bejegyzésben talájátok: https://facebook.com/groups/370428956628497?view=permalink&id=880365935634794

 

The SmithDroneian ⌘ Hungarian BucketList 2.0

powered by Google Earth Pro

Örömmel jelentem, hogy hamvaiból főnixmadárként támadt fel és technológiai szintet lépve szárnyal a magyarországi bakancslista. :)

Tavaly nyáron nagy lendülettel kezdtem bele a MyMaps-es verzióba, aztán időhiány, és a helyek számával exponenciálisan macerássá váló kezelhetőség miatt magára maradt a projekt...

Most az egészet átültettem (ingyenes!) Google Earth Pro alapokra, rendbetettem, az aktuális legfrissebb KML fájl (amit folyamatosan ugyanitt fogok frissen tartani) letölthető innen:

https://drive.google.com/…/1-fTe8Jc28owssMqm55hxbxD4i…/view…

Szerencsére sikerült addig racionalizálnom a KML struktúráját, hogy a MyMaps is hajlandó legyen felnyalni, így azok számára, akik a Google Earth Pro-t macerásnak találják, vagy on-the-go nem a legkényelmesebb, továbbra is elérhető a MyMaps alapú bakancslista is az ismert helyen, amit szintén mindig frissítek majd, amikor a KML verzió frissül:

https://drive.google.com/open…

És akkor most jöjjön a közösségi újítás: mostantól lesz egy közösen szerkeszthető térképünk is, ahová ti magatok vihetitek fel a hiányzó helyeket, amiket én cserébe rendszeresen átvezetek majd az éles verzióba (KML és MyMaps is). Ahhoz, hogy szerkeszteni is tudjátok, be kell jelentkeznetek a Google fiókotokkal és a Szerkesztés (Edit) gombra nyomni az alábbi térképen:

https://drive.google.com/open…

Most pedig megyek, megiszom a sörömet, aztán elkezdem felverni az elmúlt 1 év alatt általatok küldött és a posztjaitokból kimentett helyeket...

Erre a térképre ezen az oldalon tudtok új helyeket bejelölni:

A térkép nyilvános és bárki által szekesztehtő. Ti merre szoktatok repülni? Vigyétek fel nyugodtan a térképekre.

A bejegyzés trackback címe:

https://minerktech.blog.hu/api/trackback/id/tr1315680864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása