Drón és Tech blog

Minerk Tech

Minerk Tech

Eachine E011C teszt - A repülő mikulás

2018. december 18. - minerk

 borito.jpg

            Vészesen közeledik a karácsony, ilyenkor sokan keresnek vicces, ám mégis ünnepi ajándékokat. És mi lenne karácsonyosabb, mint egy drónon lovagoló mikulás, aki karácsonyi dalokat énekel. Mai tesztalanyunk ebben a szellemben született, ám sikerült magát túlszárnyalnia és kilépnie a viccnek szánt drónok kategóriájából. Mégis sikerült árát 4000 Ft alá tornásznia.

            Teljes neve Eachine E011C. Ebből látszik, hogy az Eachine által gyártott E010-es drón család egyik tagjáról van szó. Ezeket a drónokat könnyen felismerhetjük védett propellereikről és alacsony árukról. Ez alól nem kivétel az E011C sem. Ő az E011 egyik továbbfejlesztett változata karácsonyi kivitelben. Én már teszteltem eme termékcsalád egyik tagját az E013-ast, ami egy kezdő kamerás versenydrón (a tesztet itt olvashatjátok)

Kicsomagolás

e011c_01.jpg

            Dobozán a drón látható és még néhány információ. A dobozt felnyitva a drón néz velünk farkasszemet, alatta a távirányító és a kiegészítők. A csomag alján található egy meglepően részletes angol leírás a drónról.

            A drónt forgalmazzák piros és fehér színben is. Mérete meglepően kicsi, kényelmesen elfér a tenyeremben. Úgy alakították ki, hogy a motorok teljesen védve helyezkedjenek el. Így akár lakásban vagy kisseb gyermekekkel is veszélytelenül lehet vele játszani. Teteje lapos és egy LEGO csatlakozó van rajta. Ahová a hozzá adott mikulást ültethetjük. A gépbe beépítettek egy kis mini hangszórót is, ami karácsonyi dalokat dalol, amikor a drón be van kapcsolva. Motorjai nagyobbak és erősebbek, mint az E010-es é.

e011c_13.jpg

Akkumulátora egy 260 mah-ás 30c-s Lipo aksi. Ezzel körülbelül 5 percet képes repülni egyfolytában. Egy USB-s töltőt adnak hozzá, amely 35-40 perc alatt tölti újra az akkumulátort. Az akkumulátor töltése úgy történik, hogy az akkumulátort a mellékelt USB kábelbe bedugjuk, azt pedig egy USB aljzatba csatlakoztatjuk ekkor a kábelben lévő led kialszik és csak akkor éled újra mikor feltöltött az akkumulátor.

img_4200.jpg

Érdemes beszerezni több akkumulátort is hozzá, hogy tovább repkedhessünk egyfolytában (erről a „Kiegészítők” fejezetben még lesz szó).

Kiegészítők terén kapunk hozzá négy pótpropellert és egy mini csavarhúzót. Ez bőségesen elegendő egy kezdő számára.

Leggyengébb pontja szerintem távirányítója. Ezt az E010-től örökölte. Legnagyobb baja hogy nagyon kicsike és ezért nehezebb vele pontosan röpködni, mint egy nagyobbal. Kevés gomb van rajta, de attól a kötelező funkciókat megkapta pl.: sebesség állítás, trimmelés, headless mode, return to home, bár ezek közül az utóbbi kettő nem működik megfelelően, de ez várható volt mivel az összes ilyen játék drónban hibásak.

e011c_10.jpg

Teszt

Végre eljutottunk oda, hogy felszállunk, elolvastuk a használati utasítást bekapcsoljuk a távirányítót és drón hátára felültetjük a kis mikulást és már repülünk is.

Mikor először bekapcsoltam szinte megijesztett a zene, amit működés közben játszik. Tényleg karácsonyi dal, de szörnyen eltorzultan és hangosan, szóval kicsit sem élvezet hallgatni. Kár hogy ezt csak úgy lehet kikapcsolni ha, elvágjuk a hangszóró kábelét, amit szerencsére nagyon könnyen elérhető helyen, a repülés vezérlő tetején van.

Már az első felszállásnál is feltűnt, hogy motorjai jóval erősebbek, mint az általam tesztelt E013-asnak, így gyorsabbnak és erősebbnek érződik. Sajnos az ilyen pici drónok annyira könnyűek hogy akár egy szellő is elfújhatja őket, ezért kint nem olyan jó velük repülni, viszont bent fergeteges móka, mivel propellereik teljesen védettek, és ezért ha bárminek nekimegyünk, csak lepattanunk róla és repülhetünk tovább. Hatalmas pozitívum hogy nem szenved abban a hibában, hogy amikor az akkumulátor merül, akkor a drón elerőtlenedik. Nekem nagyon tetszett az is hogy lassabban fordul a levegőben, mint az E013-as mivel így sokkal finomabb és szebb manőverek kivitelezhetőek vele.

Kiegészítők

            Ugyanúgy, mint minden más drónhoz ehhez is számtalan pótalkatrészt, kamerát és kiegészítőt árulnak. Sokan azért veszik ezt a drónt hogy egy kis mini kamerával kiegészítve egy „Tiny Whoop”-ot hozzanak létre, ami egy picike kis verseny drón. Így egy speciális FPV vevővel élőben nézhetik a képet, amit a drón rögzít.

            Ebből a drónból sokkal többet ki lehet hozni, mint amit elsőre gondolnánk szóval módosítások nagy része nem fért bele ebbe a cikkbe, hanem született róla egy külön cikk, amit itt olvashattok: (Ez a cikk még nem készült el )=

            A legfontosabb az, hogy vegyünk hozzá plusz akkumulátorokat, ezzel kitolva a repülési időt. Ha veszünk legalább 5 akkumulátort és egy olyan töltőt, ami képes mindet egyszerre tölteni, akkor akár örökké is repülhetünk, mivel mire az utolsó akkumulátor lemerül, az első már feltölt.

Általam ajánlott akkumulátorok:

6db Eachine 3.7V 260MAH 45C LIPO Akkumulátor + Töltő: 6500 Ft


battery1.jpg

Ezek az akkumulátorok erősebbek, bár mint a gyári, de nem elég erősek egy versenyzőnek. Mivel ehhez a drónhoz lettek tervezve tökéletesen beleillenek az akkumulátor tartójába.
Adnak hozzá töltőt is, ami nem jó minőségű bár, de a feladatát ellátja. Rendelkezik túltöltés elleni védelemmel is, de azért ne hagyjuk felügyelet nélkül magára.
Gyerekeknek a drón mellé tökéletes választás, de a komolyabb felhasználóknak érdemes meggondolni valami erősebb választását.

 

5db URUAV 3.8V 250mAh 40C/80C 1S Lipo Akkumulátor: 4800 Ft (akciósan 4300 Ft)
6 az egyben 3.7V 1S Lipo/LiHv akkumulátortöltő:
4700 Ft (akciósan 3500 Ft)

battery_sett.jpg

Ezek az akkumulátorok már erősebbek, mint az előzőek, ezért áruk is megnőtt. Kialakításuk sajnos nem olyan, mint a gyári akkumulátoré, ezért az E011C vázán alkalmazni kell néhány változtatást, hogy beleférjenek (előre módosított váz).
A töltőt hozzájuk külön kell megvenni, de cserébe sokkal jobb minőségű, mint az előző akkumulátor töltője.
Én ezt azoknak javaslom, akik szeretnének versenyezni ezzel a drónnal és ezért szükségük van a plusz energiára.

Összegzés

            Szerintem az E011C személyében egy nagyon jó drónt sikerült alkotnia az Eachine-nek. Aranyos karácsonyi kialakítása szerethetővé teszi a gyerekek számára, ám mégis teljesen korrekt a benne lévő technika is. A versenyzők és a szerelni vágyók is meg találják benne a potenciált alacsony ára és könnyű szerelhetősége miatt. Az viszont hogy folyton zenél nekem kifejezetten nem tetszett, de ezt bármikor kikapcsolhatjuk a kábel elvágásával. Nekem összességében jobban tetszett, mint az E010, ezért inkább ezt ajánlom megvenni. Gyerekeknek karácsonyra kiváló választás lehet, kiváltképp hogy ára jelenleg 3800 Ft, ami szerintem nagyon jó ár érte. Létezik Nindzsás kiadása is az E011, ami 800 Ft-tal drágább.

Előnyök:

  • Alacsony ár
  • Védett propellerek
  • Erős váz
  • 5.8 Ghz FPV Kamera
  • Cserélhető akkumulátor
  • Csatlakozóra szerelt vezérlő
  • Stabil repülés
  • Jó leírások

Hátrányok:

  • Gyenge, ezért kint nem olyan jó vele repülni
  • Hangosan zenél

 

Konkurencia:

Eachine E011 - CN raktárból: 5,800 Ft (akciósan 4,600 Ft)
Eachine E010 - CN raktárból:
3,500 Ft
Eachine E013 - CN raktárból: 10,000 - 19,000 Ft (kamerás drón FPV szemüveggel vagy anélkül)
Eachine E010S - Bangood - BNF - CN raktárból: 15,000 Ft
Eachine M80S - Bangood - RTF - CN raktárból: 37,000 Ft (gyakran leakciózzák 20.000 Ft-ra)
JJRC H66 Karácsonyi repülő rojás - CN raktárból: 12500 Ft (akciósan 6,500 Ft)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://minerktech.blog.hu/api/trackback/id/tr6014381592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása